*Nettavisen* Nyheter.

Kulturdepartementet fryser filmfondpenger

Oslo (NTB): Kulturdepartementet har frosset 2,5 millioner kroner i tilskudd til det nordnorske filmfondet FilmCamp. Filmbransjen har vært svært kritisk til fondets pengebruk.

11.07.12 05:25

FilmCamp anklages blant annet for å bruke midlene til å konkurrere med den lokale bransjen, for å realisere svært få regionale filmer, og for å ha investert i et heleid datterselskap, FilmCamp Viking AS, noe kritikerne mener er en sammenblanding av fondsrollen og næringspolitikk, skriver Klassekampen.

Nå griper statsråd Anniken Huitfeldt (Ap) inn og fryser fondsmidlene samtidig som hun ber om en redegjørelse for fondets pengebruk.

Ifølge avisen settes det spørsmålstegn ved bruken av 25 millioner kroner i fondsmidler som er tildelt via stat og kommune i perioden 2007-2011.

- Vi har holdt tilbake midlene til vi har forsikret oss om at vilkårene er oppfylt, bekrefter Huitfeldt.

Hun vil nå gjennomgå filmfondets virksomhet før hun gjør noen ytterligere konklusjoner.

- Vi kan tenke oss ulike former for oppfølging, men i ytterste konsekvens kan midlene kreves helt eller delvis tilbakebetalt, sier Huitfeldt.

Filmfaglig ansvarlig ved FilmCamp, Svein Andersen, mener kritikken er urettferdig, men synes det er greit at departementet vil ha klarhet i hva som ligger bak kritikken.

FilmCamp har blant annet vært involvert i produksjon av splattergrøsseren «Død snø», det historiske dramaet «Kautokeino-opprøret» og komedien «Hjelp, vi er i filmbransjen».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.