Kulturministeren snur om 22. juli-forklaringene

Oslo (NTB): Kulturminister Hadia Tajik (Ap) frigir likevel referatene fra toppbyråkratenes forklaringer til 22. juli-kommisjonen.

28.09.12 16:39

Først og fremst er det medlemmene av kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget som vil få referatene, men sladdede versjoner vil også bli gjort tilgjengelig for allmennheten.

- Jeg legger til rette for at referater fra ledende embetsmenn kan offentliggjøres, med unntak av det som er taushetsbelagt, blant annet av hensyn til rikets sikkerhet, sier Tajik i en pressemelding fredag ettermiddag.

En av Tajiks første avgjørelser etter at hun ble kulturminister for en uke siden, var å holde fast på forgjengeren Annicken Huitfeldts beslutning om ikke å gi innsyn i referatene fra forklaringene som ledende embetsmenn ga til 22. juli-kommisjonen.

Snuoperasjonen kom fredag ettermiddag, etter at en enstemmig kontroll- og konstitusjonskomité tidligere på dagen hadde krevd innsyn og åpenhet.

Komiteen vil få referatene så snart som mulig, mens offentliggjøringen av de sladdede referatene vil ta noe mer tid, får NTB opplyst. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.