RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kultursjefen i NRK slutter

Sist oppdatert:
Turid Birkeland går av som kultursjef i NRK ved nyttår. Hun avviser at det er fordi situasjonen i kanalen er vanskelig.

- Denne beslutningen skyldes helt private grunner. Jeg har kommet til et punkt i livet hvor jeg ønsker å trappe ned på arbeidsmengde og tempo, og dermed få anledning til å fylle livet med annet enn mye arbeid, sier Turid Birkeland, i en pressemelding.

Stillingen som Birkelands arvtager blir lyst ut så fort som mulig, opplyser programdirektør Mari Velsand.

- Jeg håper å ha en ny sjef på plass når Turid Birkeland fratrer. Dersom tiden blir for knapp, finner vi en løsning med konstituering fram til den nye kultursjefen tiltrer, sier Mari Velsand. Velsand sier at Birkeland har gjort en god jobb i Kulturavdelingen og Programdivisjon Oslo. Birkeland blir i NRK til utgangen av mars for å ferdigstille noen oppdrag for Velsand.

Birkeland avviser at omstillinger og den tildels vanskelige situasjonen i NRK gjør at hun slutter.

- Det er med andre ord ikke slik at jeg slutter fordi situasjonen i Kulturavdelingen eller NRK er vanskelig. Tvert imot. Jeg synes vi sammen har fått til svært mye den tiden jeg har hatt gleden av å være her. Avdelingen er i dag en flott arbeidsplass, med en bedre organisasjon og programproduksjon enn på mange år. For meg har det vært viktig ikke å gi seg når situasjonen har vært vanskelig eller kaotisk, men å gjøre det på et tidspunkt hvor vi alle føler at vi er på rett vei, sier Birkeland.

Propaganda lykkes verken med å få tak i Birkeland eller Velsand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere