RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kun asiatisk cruisebooking påvirket av SARS

Sist oppdatert:
Verdens største crusierederi, Carnival, opplyser mandag at konsernets asiatiske crusieoperasjone er rammet av SARS-viruset, men det er ikke tegn til at andre regioner rammes
- Det er ingen indikasjoner på at det har påvirket bestillingene utenfor Fjerne Østen, sier konsernsjef Peter Ratcliffe i Carnival-selskapet P&O Princess til Reuters mandag.

Ifølge Ratcliffe har P&O Princess kun et skip i Asia i tre måneder i året mens morselskapet Carnival kun har et mindre cruiseskip i det asiatiske markedet. Det er Star Cruises som dominerer i den regionen.

- Det finansielle utslaget er lite, sa Ratcliffe til Reuters.

Carnival melder i en melding i dag at de har bestilt et cruisekip fra italienske Fincantieri til en pris på 5000 millioner dollar.

I tillegg skalerer de ned byggeprogrammet for Vista-klassen fra fem til fire skip, hvor leveringstiden for tre av skipene skyves ut i tid. Det er det vanskelige cruisemarkedet som er årsaken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere