RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kun én kvinne blant 25 norske juss-topper


Illustrasjonsbilde: Høyesterett i arbeid.
Illustrasjonsbilde: Høyesterett i arbeid. Foto: Anders Jørstad (Nettavisen)
Toppstillingene i domstolene, påtalemyndigheten og statens eget advokatkontor er dominert av menn. Bare én kvinne er utnevnt til de 25 statlige juridiske toppstillingene.

Det viser en kartlegging Aftenposten har gjort i forbindelse med utlysingen av embetet som ny justitiarius i Høyesterett, som skjer tirsdag.

Den eneste kvinnen blant de 25 juss-toppene, er Magni Elsheim, førstelagmann i Gulating lagmannsrett.

– Jeg er vel ikke så overrasket og håper og tror det vil endre seg i løpet av ikke mange år. Flere og flere kvinner studerer juss og inntar etter hvert arbeidslivet, sier Elsheim til avisen.

Stillingene som er med i opptellingen er lederen av Høyesterett, Sivilombudsmannen, begge toppsjefene hos Regjeringsadvokaten, begge toppsjefene hos Riksadvokaten, lederne av lagmannsrettene og alle lederne av statsadvokatembetene i Norge og Økokrim.

– Det er for få kvinner som søker. Jeg tror det vil forandre seg, men det tar tid. Vi behøver flere kvinner til toppstillinger i justissektoren. Så jeg må bare anbefale flere å søke, sier Domstoladministrasjonens leder Sven M. Urke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere