*Nettavisen* Nyheter.

Kun én tilbyder av dedikerte severe i «Call of Duty: Black Ops»

Foto: (Treyarch)

Og det blir ikke gratis.

14.09.10 14:56

Activision og Infinity Ward møtte massiv motstand da det ble kjent at «Modern Warfare 2» ikke ville ha støtte for dedikerte servere. Lykken var dermed stor da Treyarch annonserte at det kommende «Call of Duty: Black Ops» ville ha dedikerte servere.

Kun én tilbyder

Fredag ble det imidlertid kjent at muligheten kommer med en hake. Muligheten for å sette opp dedikerte servere gis kun til én tilbyder: Gameservers.com, skriver IGN.com.

LES OGSÅ: Forbanna cheater!

Det vil koste 15 dollar i måneden for en rangert server med maksimalt 18 spillere samtidig. Urangerte servere vil koste 1 dollar i måneden med maksimalt 24 spillere. Skal lagene ha mulighet for å snakke sammen, vil det koste ekstra. Det gis rabatter dersom man forhåndsbetaler for serverne i 3, 6 eller 12 måneder fremover.

Dette betyr i praksis at populære aktører som Battlefield.no og TV 2 ikke lenger kan sette opp sine egne servere, men må eventuelt leie av GameServers.com.

Treyarchs servere er gratis

Nettverksjef for Treyarch, Josh Olin, påpeker i en kommentar at Treyarchs servere fremdeles vil være gratis, men at løsningen med Gameservers vil gjøre det lettere å moderere juksing og hacking.

LES OGSÅ: Vi vil ha betaling i onlinespill

- Hvis du leier en server vil du har muligheten til å sparke ut og forby spillere og konfigurere serveren slik du ønsker selv. Rangerte servere vil ha noen faste innstillinger som ikke kan endres, men som kunde hos Gameservers du vil fremdeles kunne administrere dine servere, sier Olin.

«Call of Duty: Black Ops» slippes 9. november til PC, PS3 og Xbox 360. En egen versjon vil også komme til Nintendo DS.

Se flerspilleren i «Call of Duty: Black Ops»:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.