*Nettavisen* Nyheter.

Kun muslimer får bruke ordet «Allah» i Malaysia

Kuala Lumpur (NTB-AFP-DPA): En malaysisk ankedomstol slår i en fersk dom fast at kun muslimer får bruke begrepet «Allah» om Gud i Malaysia.

Domstolen opprettholder dermed en beslutning fra myndighetene som forbød katolikker i Malaysia å bruke ordet i sine publikasjoner. En tidligere kjennelse fra en lavere domstol som sa at det var greit å bruke Allah, ble satt til side.

- Bruken av ordet Allah er ikke en vesentlig del av den kristne tro, så vi mener at det ikke kan rettferdiggjøres at de insisterer på å bruke ordet i sine publikasjoner, sa dommer Mohamed Apandi, da han leste opp den mer enn 100 sider lange kjennelsen.

Han sa videre at de tre dommene i ankedomstolen fryktet at det kunne skape uro og forvirring og sette allmenn sikkerhet i fare om ikke-muslimer fikk lov til å bruke ordet Allah om Gud.

- Her må hensynet til samfunnet som helhet veie tyngre enn hensynet til enkeltindivider eller en gruppe, sa han.

Striden startet i 2009 da innenriksdepartementet forbød katolikkene å bruke ordet. Den katolske kirken gikk til sak og året etter fikk de medhold, noe som førte til flere angrep på kirker og en til dels voldelig strid mellom kristne og muslimer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.