Gå til sidens hovedinnhold

Kun én av seks vil fly innenlands resten av året

Kun 17 prosent av de spurte i Norsk koronamonitor sier at de kommer til å fly innenlands i resten av 2020. Kun 8 prosent har planer om å reise utenlands.

64 prosent av dem som ble spurt i september, svarte at de ikke kommer til å fly innenlands resten av året, mens 19 prosent svarer vet ikke. Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 1.331 personer om innenlandsflyginger.

Få siste nytt om koronaviruset i Nettavisens nyhetsstudio.

Nord-Norge er landsdelen der folk har størst forventninger om å fly innenlands, der svarer likevel kun 28 prosent at de forventer å fly. Menn regner med å fly litt mer enn kvinner, og det er de under 30 som har størst forventninger til å fly innenlands.

– Flybransjen er satt på bakken når det gjelder utenlandsreiser, men disse tallene viser at også flyreiser innenlands snarere blir unntaket enn det normale for folk flest fremover, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Les også: Regjeringen forlenger avtalene med Widerøe, SAS og Norwegian om flytilbudet ut året

Undersøkelsen har også spurt 8.422 personer om de har planer om å reise utenlands i løpet av året. Her er det kun 8 prosent som svarer ja. Hele 84 prosent svarer at de ikke kommer til å reise utenlands før nyttår.

Les også: EU har sikret Norge tilgang til en ny vaksine

(©NTB)

Kommentarer til denne saken