RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Kun tre har fått arbeidstillatelse

Etter Maria Amelie-saken har kun to andre fått innvilget arbeidstillatelse fordi de er faglærte.

Bare Maria Amelie og to andre har fått opphevet utvisningsvedtak og innvilget arbeidstillatelse fordi de er faglærte. Det viser tall P4 har fått fra Utlendingsdirektoratet.

Justisdepartementet åpnet i slutten av mars for å gi utviste asylsøkere, som Maria Amelie, mulighet til å søke om arbeidsinnvandring.

- Vi er ikke overrasket, den forskriftsendringen som kom var bevisst gjort så smal som mulig, sier Generalsekretær i Norsk Asylsøker organisasjon, Ann-Magrit Austenå, til kanalen.

Hun mener at løsningen i Amelie-saken ikke var et ønske om en bred løsning for papirløse i Norge.

- Flaut for regjeringen
Leder i Venstre, Trine Skei Grande, mener regjeringen må innrømme at dette ble en lov for én person, og at loven bør reverseres slik at det blir rettferdighet rundt det.

- Det må være flaut for regjeringen at det kun er tre personer som har fått opphevet utvisningsvedtak og innvilget arbeidstillatelse fordi de er faglærte, sier hun videre til P4.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere