RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Kungen er utro»

Sist oppdatert:
Ifølge det svenske bladet Solo skal kong Carl Gustaf være utro med tre svenske kjendiser.

(SIDE2): Bladet som beskylder svenskekongen for utroskap peker til og med ut tre kjente svenske kvinner som hans elskerinner.

I artikkelen «Om kungens älskarinnor» skriver bladet om ryktet at kongen skal ha vært utro mot Silvia ved flere tilfeller. Det hele skal ha skjedd i en leilighet midt i Stockholm by. Bladet skriver videre at leiligheten tidligere har vært brukt i samme ærend av hans far og farfar, melder Aftonbladet.

Sterke reaksjoner

Artikkelen har skapt sterke reaksjoner blant svenskene, men Solos sjefredaktør Annika Leone angrer ikke på publiseringen.

- Det handler om sladder og jeg synes ikke man skal gjøre noe forskjell på kjendiser og kongefamilien. De er offentlige personer, sier Leone til avisen.

Leone sier at hun ikke synes det er alvorlig å hevde noe slikt, men hun forstår om Silvia reagerer.

Forfølge saken

Det svenske slottets informasjonssjef Ann-Christine Jernberg vil ikke utelukke muligheten for at de velger å forfølge saken. Men først vil hun studere hele artikkelen detaljert.

- Jeg tror til og med at kongen vil studere hva som har blitt skrevet, sier Jernberg.

De tre kjent kvinnene ønsker, ifølge Aftonbladet, ikke å kommentere artikkelen.

Det er ikke første gang at slike rykter blir skrevet om den svenske kongefamilien. Både tyske og svenske blader har tidligere publisert falske historier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere