Gå til sidens hovedinnhold

– Kunne hatt godt av litt praksis selv...

En miks av teori og praksis vekker skoletrøtte til ny iver på Sollerudstranda skole. Ordførerbesøk skapte ekstra entusiasme.

SOLLERUDSTRANDA: Skolen med 95 ungdomsskoleelever fra hele Oslo har tre dager teori og to dager med praktisk arbeid på timeplanen. Ellers delvis motiverte elever møter her en ny skolehverdag der det teoretiske legges opp mot det praktiske, og som får elevenes motivasjon til å blomstre.

Synlige bevis

Ordfører Fabian Stang ble med skoleledelsen på en guidet tur sist uke, og undervisningsformen fikk ordføreren til å filosofere med elevene.

– Når du maler en vegg, blir det enkelt i ettertid å se at du har fått noe gjort. Ikke like enkelt er det etter å ha lest en bok, fortalte Stang. Ordføreren sa videre at han også i sin egen ungdomstid kunne ha hatt godt av litt arbeidspraksis på Sollerudstranda skole når leselysten var på bunn.

Mindre fravær

Med egen båtbrygge, flere naust og lang strandsone langs Sollerudstranda, har ungdomsskolen et bredt maritimt tilbud. Sjøsikkerhet, kanobygging, fiskeri, kystkultur, arbeid på skolens eget båtopplag eller skoleskip, er noen av spesialiseringene. Skolens egen kantine, motorverksted og barnehage har også praksiselever.

I tillegg til mer motiverte elever, mener rektor Jan Sørlie at skolen også er fraværsforebyggende.

– Rådgivere fra videregående skoler forteller at det vises på det lille fraværet at de har vært elever hos oss, forteller han.

Ny iver

Ordføreren var begeistret for den friske iveren elevene viste. 15-åringen Garry ved foto- og videolinja ser nå ser mot videregående skole med nye øyne.

– Jeg slutta på Steinerskolen fordi jeg var skolelei. Her trives jeg kjempegodt, og skolen er et unikt tilbud for dem som ønsker en ny sjanse, forteller han.

Garry har nå tatt et stort faglig løft og skal søke medialinje på videregående neste år.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag