Gå til sidens hovedinnhold

Kunst stjålet

I forbindelse med kunstutstillingene Oslo Open 2007 har man opplevd både hærverk og et stjålet kunstverk.

SENTRUM: Kunstutstillingene Oslo Open 2007 åpnet offisielt torsdag 3. mai. I løpet av de to første døgn ble ett kunstverk stjålet, et nattlig forsøk på innbrudd i en av kunstcontainerene på Tullinløkka ble foretatt, og det var også forsøk på innbrudd i en kunstners bolig/atelier, forteller prosjektleder Matti Lucie Arentz.

Hjørdis Kurås' installasjon "Hva er din rell'i on?" på Nationaltheatret t-banestasjon ble stjålet en gang mellom 21.30 og stasjonens stengetid. Kunstverket var festet med en kraftig wire som krever skikkelig verktøy for å brytes.

Tyveriet er tydelig ikke en tilfeldig hendelse. Representanter for Oslo Sporveier bekrefter også at flere forsøkte å flytte, blant annet oppi søppelkassen ved siden av, ta og ødelegge kunstverket innen det ble stjålet, sier Arentz.

I KunstContainerByen på Tullinløkka har noen gjort et tydelig og alvorlig forsøk på å bryte seg inn i en av containerne. En av kunstnerne på Oslo S, som stiller ut "Warning Signs" på Kunst På Arbeidsplassens reklameboards, har hatt et forsøk på innbrudd i sitt bopel, hvor en dør ble skadet og må skiftes ut. Det er på samme adresse som hun har åpent atelier denne helgen, ifølge Arentz.

Vi ønsker ikke å se disse hendelsene i sammenheng men med tre slike alvorlige hendelser på kun kort tid vil vi nå uttrykke vår bekymring. Vi ønsker med dette å be publikum om å hjelpe oss ved at kunstverkene respekteres og behandles ordentlig. Vær så snill å la dem stå i fred slik at flere kan få oppleve kunsten disse få dagene i mai hvor kunsten vies publikum og byen.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren