RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kunsten å gå bakveien

Sist oppdatert:
Er analsex ekkelt eller godt? Her gir Cecilie Kjensli deg noen tips for trygg gjennomføring av spesialsex.

(SIDE2:) Les også:
Liker du å bli tatt bakfra?
Unge lever ut fantasier

- Hvorfor er det mye lettere å få orgasme når man får’n i rumpa, enn vanlig, Cecilie? smalt det fra den småbrisende forloveren på utrikningslaget.

Jentegjengen satt samla rundt bordet som var overfylt av erotiske godsaker, så at praten handla om sex var kanskje ikke så rart. Men at jenta åpenhjertelig ga utrykk for at hun likte denne seksuelle varianten godt, kom nok litt overraskende på gjengen, men hun var ikke alene. Flere i selskapet nikket samtykkende, og så spørrende tilbake på meg.

- Nei, æsj. Det gjør vondt, kom det fra jenta på andre enden av bordet. Kjæresten min har prøvd mange ganger, men jeg synes det kjennes helt for jævlig ut. Jeg har i utgangspunktet ikke noe i mot det, men jeg klarer det bare ikke.

- Men da gjør dere det feil! mente forloveren. Sant det er deilig hvis man tar det med ro og gjør det riktig?

- Jo det er det, gliste jeg tilbake.

Men analsex - eller skal vi heller kalle det spesialsex - er en egen gren. Gutta kan ikke bare humpe i vei som vanlig. Det er derfor jeg kaller det spesialsex fordi det er for erfarne folk, for par som kjenner og stoler på hverandre godt. Dessuten høres ordet spesialsex bedre ut en det opprinnelige som mange bare forbinder med noe ekkelt, men det trenger ikke å være det.

Ufrivillig jomfrutur
Jenta som hadde gitt utrykk for at hu ikke digga det fulgte spent med. Fortell, fortell, lyste det ut av øynene på ikke bare henne, men også på de som forholdt seg tause. Jeg fortsatte med å fortelle om min første spesialsex opplevelse, som ikke akkurat var helt frivillig.

Da en fyr jeg var sammen med for mange år siden og jeg lå og hadde oss, fikk jeg hele stasen oppi ra-ta-ta ved feiltakelse. Det handla bare om én eneste feil avkjørsel, men det var nok til at jeg nesten mista pusten av smerte før jeg begynte å hylgrine. Det kjentes rett og slett ut som om noen hadde fyrt av en kinaputt i rumpa, noe som førte til at jeg var ute av drift resten av kvelden.

Brent barn skyr som sagt ilden, men uhellet skremte meg heldigvis ikke til å avstå fra senere eksperimentering. Jeg leste meg opp på tema, og skjønte fort at man ikke trenger å ta hele stasen inn og langt oppi, for å oppleve den intense og deilige feelinga. Men om man ønsker å gå hele veien så lar det seg fint gjøre, hvis man som sagt går fram på riktig måte.

Men tilbake til spørsmålet om hvorfor noen jenter syns det er lettere å få orgasme ved spesialsex fremfor vaginalsex.

Fakta om spesialsex:

Følelse
Anusåpningen din er full av nervetråder og fine hårstrå som gjør det svært følsomt. Det myke rosa vevet rundt åpningen svulmer i likhet med skjeden opp når man er kåt, og siden tarmen deler vegg med skjeden så virker berøringer i baken indirekte på skjeden som igjen er dårligere utstyrt med nervetråder.

Om spaltisten
Cecilie Kjensli (38) er vår frittalende sexpirator som skriver rett frem om sex og kjæresterier uten å dekke seg bak halvtygde undersøkelser.

Cecilie ble kjent da hun uredd ga sexleketøy et ansikt og var dermed Norges aller første dildotester som senere ble erotisk-redaktør.

Etter hvert har hun gjennom utallige medieoppslag blitt storesøsteren som åpner dører og viser vei til seksuelt velvære.

Hun har også nettstedet Cpunktet.no.

Biologi
Selve hullet kontrolleres av to sterke lukkemuskler. Den ytterste kan du stramme og kontrollere selv, mens den innerste er styrt av den ubevisste delen av nervesystemet, som blant annet også har kontroll på hjerterytme og stress. Du kan derfor ikke late som om du har lyst på noe oppi - for har du ikke det vil hullet automatisk snøre seg sammen.

Oppbygning
Om du engster deg for ufrivillige møter med kroppens slaggstoffer vil du sannsynligvis ikke gjøre det. Tarmen er nemlig finurlig bygd opp med flere sikkerhets-klaffer: Den nederste delen hvor fingre eller lignende trenger inn blir ikke fylt med «det du vet» før i den siste fasen når du virkelig kjenner at du må på do, og da er du neppe særlig klar for action heller. Men det er klart - litt smuss kan alltids ligge igjen, og da får du bare vaske deg etterpå.

Historikk
Historisk sett har analsex blitt brukt til å holde jomfruhinnen intakt og for å hindre graviditet, men teknikken er ikke helt til å stole på fordi sæd kan dryppe fra anus til skjeden (Kilde Sexboka/Gyldendal).

Egen lyst
Har du lyst har du lov, men om du ikke vil, så styr unna. Spesialsex er ikke noe man har for å være kul mot en lysten kjæreste, men fordi man ønsker det selv. Hvis man ikke gjør det blir det garantert smertefullt og mislykket. Se avsnitt om «biologi».

Smøring
Bruk glidemiddel så det holder. Rumpa produserer ikke noe fuktighet selv, og smører du deg ikke godt vil det lugge forferdelig, og det er i hvert fall ikke noe digg.

Selvtillit
Hvis det er du som mottar spesialsexen må du ha selvtillit nok til å være tydelig overfor den andre. Det er kun du som vet hvordan det føles, og du må derfor gi beskjed av type: Litt saktere, litt mindre, litt fortere, litt mer, vær forsiktig...

Vibrator
En vibrator på klitoris samtidig som rumpehullet masseres eller penetreres gjør at du slapper bedre av, får enda mere nytelse, og til en forandring blir du kanskje nødt til å holde orgasmen tilbake.

Kondom
Et kondom kan være smart å bruke av flere grunner: Det er renslig og så slipper du den ubehagelige klyster-følelsen hvis sæden kommer inni baken. Kjennes ikke anal-varianten deilig ut fjerner dere bare kondomet og fortsetter med vanlig vaginal sex. Man kan nemlig godt gå fra skjeden til rumpa, men ikke motsatt. Analåpningen har en helt annen bakterieflora som ikke hører hjemme i skjeden.

Lås døra
For å lettere kunne slappe av, noe som er cluet for at du skal kunne nyte spesialsex, bør du låse døra så du/dere garantert ikke blir forstyrret av hvem det nå en skulle være.

Oppvarming
Gå ikke direkte på rumpa, men sørg for at du er skikkelig kåt og mottagelig. En god blowjob gjør susen, samtidig som man sakte blir massert bakover i sprekken.

Ljugekors
Hvis fingrene masserer rolig og behagelig vil rumpehullet slappe av og gi etter. Putt sakte inn første ledd av en finger og vent til det gir etter. Det kan ta alt fra fem til mange sekunder. Noen syns at en finger blir for puslete, og vil heller ha to. Kryss fingrene som et ljugekors, og gjør som nevnt ovenfor, før du presser dem litt mykt ned, og hold de der for å utvide hullet.

Samspill
Følg med på ansikts- og kroppsuttrykket. Kjennes det bra ut for mottageren vil kroppen føye seg etter og be om mer. Det som for en mann kan virke rolig i denne situasjonen, kan for en dame virke alt for heftig. Et smart triks er derfor at dama presser seg mot mannen i det tempoet hun vil selv, fremfor at han litt overivrig går for fort fram.

Unisex
Det er ikke bare damer som kan ha glede av spesialsex. Mange menn liker det også hvis det blir gjort riktig i en fortrolig sammenheng. For man sier jo ikke nei til noe som kjennes behagelig ut?

Høres dette fremdeles ekkelt ut? Ja, da bør du heller ikke gjøre det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere