RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kunstgress utsatt

Sist oppdatert:
Forbundsstyret har bestemt at det ikke skal legges kunstgress på Ullevaal Stadion før tidligst i 2010.

NFF har gjort en grundig utredning av alternativene kunstgress og naturgress, og i prosessen innhentet oppfatninger fra Lyn og Vålerenga som har avtale med Ullevaal Stadion frem til 2010. Også landslagsledelsen er hørt i forbindelse med utredningen.

Følger Europa

NFF har også analysert internasjonale utviklingstrender, samt lagt til grunn en faglig vurdering av konsekvenser ved spill på kunstgress. Brukerne har vært klare på at det er for tidlig å legge om til kunstgress i 2008, og internasjonalt er det er ingen andre som har kunstgress på sitt nasjonalanlegg.

Det er imidlertid ingen faglige dokumentasjoner som tyder på at det er forskjell i forhold til skader på kunstgress og naturgress. På dette området foregår det mye forskning, og utviklingen på kunstgressfronten går meget raskt. Forbundsstyret vil derfor ta saken opp til ny vurdering høsten 2009.

Krav og kompetanse

På oppdrag for Forbundsstyret hadde NFFs administrasjon gjennomgått gjeldende krav til spillebanen i toppfotballen, der det er naturgress. Bakgrunnen var den varierende kvaliteten på naturgressbaner ved sesongstart.

Mens det er klare krav til banedekket på kunstgressbaner, finnes ingen tilsvarende målbare krav til naturgressbaner. Det er imidlertid en rekke andre krav til en naturgressbane; at den skal være spillbar i hele den nasjonale sesongen og i UEFAs klubbkonkurransesesong, at den er jevn, godt vedlikeholdt, drenert, og utstyrt med undervarme.

For å sikre best mulige naturgressbaner i framtida i toppfotballen, ba Forbundsstyret administrasjonen om løpende å innhente erfaringer med ny teknologi, og gjøre denne kjent for klubbene, samt å bistå klubbene med fagekspertise og økonomisk støtte til forskningsprosjekter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere