– Jeg syns det er helt forferdelig. Stykket «Gloryhole» handler ikke om penisen min, det handler om kjærlighet, nærhet og kropp, sier kunstner Ulf Nilseng til NRK.

Bakgrunnen er Frps angrep på kulturrådet, som deler ut millioner til kunst som de mener ikke holder mål.

– Vi er rett og slett drittlei av drittkunst, har Himanshu Gulati (Frp) og Silje Hjemdal (Frp) sagt til Nettavisen tidligere. De er begge med i Stortingets familie- og kulturkomité og vil gjerne ha en mening om hva slags kunst som fortjener statsstøtte.

Les også: Over 5 mill. i støtte til kunst med mensenblod, sæd og avføring: – Drittlei av drittkunst

Et av eksemplene til Hjemdal, er Ulf Nilsengs stykke Gloryhole. Hun mener Nilseng «har mottatt 3,3 millioner for å putte penis gjennom «Gloryhole»».

– Det må være lov som politiker å rett og slett stille spørsmål om dette er forsvarlig bruk av skattebetaleres penger, sier hun til NRK.

Ulf Nilseng er koreograf og danser. Han er homofil og har brukt dansen til å adressere det som er annerledes og avvikende. Han har fått 3,3 millioner kroner i statsstøtte til danse-triologien «Ulf goes Religious», der han og hans team utforsker forholdet mellom religion og seksuell identitet. Én av de tre teaterforestillingene heter altså «Glory Hole». Du kan lese mer om Nilseng og «Ulf goes Religious» her (ekstern lenke).

– De bør komme og se disse forestillingene de mener så mye om. Da tror jeg det kan hende at denne Frp-dama faktisk ville likt en forestilling som «Gloryhole», sier Nilseng til NRK.

Han ønsker ikke å utdype sine kommentarer til Nettavisen.