RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kunstneropprop for Nasjonalgalleriet

Oslo (NTB): Flere sentrale personer i Kunst-Norge ber den påtroppende regjeringen redde Nasjonalgalleriet. Det vil være «kulturell vandalisme» å avvikle det som kunstmuseum, mener de.

I oppropet - signert av 17 personer, med bakgrunn som kunstnere, forfattere, akademikere - påpekes det at Nasjonalgalleriet i Oslo er en «ikon-bygning som har stått sentralt i utviklingen av norsk kultur».

- Planene om å avvikle Nasjonalgalleriet som kunstmuseum er kulturell vandalisme. Vi venter at den nye regjeringen redder Nasjonalgalleriet som visningssted for bildekunst og at den fører videre byggeprosjekt på Vestbane-tomten med de justeringer dette tilsier, heter det i oppropet.

Oppropet er undertegnet av styremedlem Egil Alnæs i Nasjonalgalleriet, maler Håkon Bleken, glasskunstner Ulla-Mari Branteberg, skuespiller og regissør Bentein Baardson, forfatter Jon Fosse, tekstilkunstner Brit Fuglevaag, maler Håkon Gullvåg, maler, tegner og grafiker Karl Erik Harr, forfatter Roy Jacobsen, tidligere kulturminister Lars Roar Langslet (H), kunsthistoriker og professor Magne Malmanger, høyesterettsadvokat Francis Sejersted, grafiker og maler Inger Sitter, professor i konservering og kunstteknologi Erling Skaug, sosiolog, idéhistoriker og rettsteoretiker Rune Slagstad, arkitekt Fredrik Torp og tidligere statsminister Kåre Willoch (H). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere