RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kunstskatt beslaglagt av nazistene funnet i München

Berlin (NTB-Reuters): Over 1.400 kunstverk som ble beslaglagt av nazistene under andre verdenskrig, er funnet i en leilighet i München, opplyser tyske myndigheter.

Tyske tollmyndigheter oppdaget den store kunstskatten i fjor i forbindelse med at leiligheten ble ransaket, opplyser Siegfried Klöble hos tollmyndighetene i München. Men funnet har ikke blitt gjort kjent før nå.

Blant bildene er verker av alt fra barokkmesteren Canaletto via 1800-tallsmaleren Gustave Courbet til Pablo Picasso, Henri Matisse, Henri de Toulouse-Lautrec, Emil Nolde og Max Liebermann.

Ifølge det tyske tidsskriftet Focus, som har anslått den samlede verdien av verkene til om lag 1 milliard euro, over 8 milliarder kroner, ble maleriene funnet hjemme hos en mann i 80-årsalderen. Han er sønn av en kunsthandler som kjøpte bildene på 1930- og 1940-tallet, da mange, spesielt jøder, ble tvunget av nazimakten til å selge alle sine verdier, som regel til underpris.

Ofte ble kunstgjenstander og andre eiendeler rett og slett konfiskert av nazistene.

Mannen som verkene ble funnet hos, har solgt et og annet bilde opp gjennom årene og levd på pengene som kunsten innbrakte. Saken har nå havnet hos påtalemyndigheten i Augsburg, som skal utrede videre etterforskning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere