RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kuppmakere i Mali utnevner egen overgangsleder

Bamako (NTB-AFP): Støttespillerne til kupplederen i Mali sier de har utnevnt ham til ny leder av overgangsregjeringen, trass i at de selv har inngått avtale med regionale ledere om en annen overgangsleder.

Medlemmene av kuppkoalisjonen sier i en erklæring at de på et møte tirsdag besluttet å utnevne kaptein Amadou Sanogo til midlertidig president i overgangsregjeringen.

Bare to dager før undertegnet juntaen en avtale som var meklet fram av samarbeidsorganet for Vest-Afrika ECOWAS, om at presidenten i nasjonalforsamlingen, Dioncounda Traore, skulle lede overgangen tilbake til demokratisk styre.

Men tusener av mennesker strømmet ut i Bamakos gater for å protestere mot avtalen, og noen av dem tok seg mandag inn på Traores kontor og banket ham opp.

Sanogo ledet 22. mars et militærkupp mot presidenten med den begrunnelse at han ikke var sterk nok til å stå imot et opprør blant tuaregene i nord.

Opprørerne utnyttet imidlertid kaoset rundt kuppet til å ta makten i hele den nordlige halvparten av landet sammen med al-Qaida og lokale islamister. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere