RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kurdere inntok grenseovergang i Syria

Beirut (NTB-AFP): Væpnede kurdere har tatt kontroll over en grenseovergang mot Irak øst i Syria. Kurderne inntok overgangen etter harde kamper med syriske opprørere ved daggry lørdag, opplyser en opposisjonell eksilgruppe.

Både kurderne og opprørsgruppene Al-Nusra-fronten og Den islamske staten i Irak og Levanten skal ha lidd tap i kampene, melder Syrian Observatory for Human Rights. Området skal ha vært herjet av sammenstøt i flere dager.

Fredag morgen skal opprørerne ha gått inn i byen Al-Yaarubia, etter å ha kjempet mot islamistene der i flere dager. Kurderne og de såkalte jihadistene - tilhengere av hellig krig - slåss om kontrollen over oljerike områder i det nordøstlige Syria.

Opprørerne i Syria har i utgangspunktet et felles ønske om å styrte president Bashar al-Assad og hans regime i Damaskus. Men de siste månedene har de i stigende grad ligget i væpnet konflikt også med hverandre.

Kurderne som nå er innblandet i kampene øst i Syria, ønsker ifølge nyhetsbyrået AFP å få selvstyre i de nordøstlige delene av landet. Kravet er at dette selvstyret skal tilsvare det andre kurdere har fått i det nordlige Irak. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere