RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kurderne hausser DNO-boring

Sist oppdatert:
Lederen av det nordlige oljedistribusjonsselskapet Mohammed Zaibari uttaler nå at boringen etter olje i Kurdistan (Nord-Irak) har vist veldig gode resultateter.
Korreksjon: Artikkelen sto i avisen Azzaman 30. januar og videreformidlet av KurdistanObserver.

Det kom frem under et lokalt TV-intervjue Zaibari ga mandag, melder nyhetstjenesten Kurdistan Observer med henvisning til avisen Azzaman.

- Utenlandske selskaper har oppnådd "veldig gode resultater" i deres leting etter oljedepoter i Kurdistans grenseby Zakho, sa Zaibari i intervjuet ifølge Kurdistan Observer.

Zaibari har ikke navngitt "selskapene", men det er liten tvil om at det er DNOs boring i området som omtales. DNO var selv ute med en oppdatering på boringen i Nord-Irak tirsdag, men var langt mer tilbakeholdne med å omtale funnene letebrønnen som ikke er ferdigstilt.

DNo meldte allerede før jul at de hadde funnet olje under trykk i letebrønnen Tawke-1 som fortsatt er under boring. Dette medført avbreninng og visse forsinkelser i borearbeidet.

Les mer om DNOs oppdatering her: DNO oppdaterer på leteboringen

Zaibari uttalte i tv-intervjuet at oljeselskapene leter etter olje under en avtale med den sentral regjeringen, noe som er et omtvistet punkt i forbindelse med DNOs lisens i Nord-Irak, og som har vært gjenstand for mye omtale på nyåret.

- Den foreløpige leting har vist veldig gode resultater. Leting ved Zakho viser konkluderende bevis for at irakiske oljereserver er enorme, sa Zaibari.

Zaibari er leder av det nordlige oljedistribusjonsselskapet som har ansvaret for drivstoff distribusjonen i de kurdiske provinsene Dahouk, Sulaimaniyah og Erbil i tillegg til byene Kirkuk og Mosul.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere