Kurdiske politikere slutter seg til sultestreik i Tyrkia

Diyarbakir (NTB-Reuters): Seks ledende kurdiske politikere i Tyrkia har sluttet seg til flere hundre fengslede opprørere som har sultestreiket i 60 dager. De ønsker at en opprørsleder skal få tilgang på advokatene sine.

Osman Baydemir, som er ordfører i Diyarbakir i den hovedsakelig kurdiske delen av Sørøst-Tyrkia, skriver lørdag i en uttalelse at han har sluttet å spise - det har også fem kurdiske medlemmer av det tyrkiske parlamentet.

Politikerne har sluttet seg til sultestreiken som omfatter 700 kurdiske innsatte. Disse krever at statsminister Tayyip Erdogans regjering skal sørge for at opprørslederen Abdullah Öcalan får tilgang på advokathjelp. Öcalan er isolert på den tyrkiske fengselsøya Imrali sør for Istanbul, og de siste 15 månedene har han ikke fått kontaktet advokatene sine, skriver Reuters.

64-åringen, som i mange år ledet den kurdiske oppstanden i det østlige Tyrkia, ble i 1999 dømt til døden for forræderi. Men dommen ble omgjort til livstid i fengsel i 2002 etter at Tyrkia avskaffet dødsstraff.

Demonstrantene drikker vann og tar vitaminer, men den tyrkiske legeforeningen advarer om at folk kan begynne å dø når som helst. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.