*Nettavisen* Nyheter.

Kursene opp på børsene i Asia

Hongkong (NTB-AFP-DPA): Kursene stiger på børsene i Asia, der investorene er styrket i sitt håp om en løsning på krisen rundt det såkalte budsjettstupet i USA. Hovedindeksen i Hongkong har vært oppe i sitt høyeste nivå på over halvannet år.

Hang Seng-indeksen nådde ved lunsjtider lokal tid onsdag 22.652,80, opp 0.7 prosent fra dagen før. Det ble spådd at den kunne stige videre til nærmere 22.800, et nivå som ikke har vært sett siden juli-august i fjor, skrev nyhetsbyrået Reuters.

I Tokyo steg hovedindeksen Nikkei for tredje dag på rad, og sluttet på 10.160,40. Dette var første gangen på 17 måneder at Nikkei passerte 10.000-nivået, og oppgangen settes i sammenheng med forventninger om positive pengepolitiske nyheter fra Japans sentralbank.

- Kursene styrkes av et dempet press mot japanske yen etter at påtroppende statsminister Shinzo Abe har lagt press på sentralbanken for å få til mer aggressiv kvantitativ lettelse, skrev nyhetsbyrået AFP. Kvantitativ lettelse er et pengepolitisk tiltak for å stimulere økonomien.

Råoljeprisen steg på de asiatiske markedene onsdag, som følge av meldinger om nedgang i lagerbeholdningene i USA. Nordsjøolje av Brent-kvalitet ble omsatt for 108,90 dollar, opp seks cent, mens amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet gikk for 88,33 dollar, opp 40 cent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.