Gå til sidens hovedinnhold

Kursfall på børsene i Asia

Tokyo (NTB-Reuters-DPA): Svake tall fra fabrikkindustrien i Kina gir kursfall på børsene i Asia. Asiatiske investorer viser forsiktighet foran et møte i den europeiske sentralbanken ESB som kan føre til rentekutt.

Nikkei-indeksen på børsen i Tokyo falt torsdag med 0,76 prosent og endte på 13.649,04, mens den bredere Topix-indeksen gikk ned med 0,44 prosent til 1.153,28. I Hongkong hadde Hang Seng-indeksen falt med 0,3 prosent til 22.669,83 ved lunsjtider.

- Svakheten i den kinesiske fabrikkindustrien styrker tvil om hvor god situasjonen i verdensøkonomien egentlig er. Dette presser kursene på asiatiske aksjer nedover, het det i nyhetsbyrået Reuters' oppsummering av situasjonen.

Markedene forventer ifølge Reuters at ESB vil kutte styringsrenten med 25 basispunkter til rekordlave 0,5 prosent på sitt rentemøte i Frankfurt torsdag. Hensikten med et slikt rentekutt vil være å skape mer bevegelse i kredittmarkedet.

Oljeprisene steg torsdag. Nordsjøolje av Brent-kvalitet for leveranse i juni ble i asiatisk handel omsatt for 100,10 dollar, 15 cent mer enn dagen før, mens amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet steg med 16 cent til 91,19 dollar. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler