Gå til sidens hovedinnhold

Kursfall på børsene i Asia

Tokyo (NTB-AFP-DPA): Asiatiske børser går inn i det nye året med fall i kursene. Den første ordinære handelsdagen i 2014 ble preget av moderat nedgang, samtidig som de internasjonale oljeprisene steg noe.

Nikkei-indeksen på børsen i Tokyo falt mandag med 2,35 prosent til 15.908,88 poeng, mens Hang Seng i Hongkong gikk ned med 0,58 prosent til 22.684,15. Også fra Shanghai på det kinesiske fastlandet og fra Sydney i Australia ble det meldt om kursfall.

Analytikere tviler på at kursfallet blir langvarig, i hvert fall for Japans vedkommende.

- Et mindre bratt fall i kursen på japanske yen og svekkede terminkontrakter vil utvilsomt føre til at mange investorer velger å ta ut fortjeneste, sa japanske Hiroichi Nishi.

- Håp om fortsatt økonomisk oppsving i USA og stigende dollarkurs vil nok avverge et salgsrush, tilføyde han. Mange investorer har latt seg oppmuntre av den siste tidens fall i den amerikanske arbeidsledigheten.

Oljeprisene stiger svakt ved inngangen til det nye økonomiske året. Nordsjøolje av Brent-kvalitet ble mandag omsatt for 107,08 dollar, opp 19 cent fra fredag, mens amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet øke med 10 cent til 94,06 dollar. (©NTB)