RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kursfall på børsene i Asia

Tokyo (NTB-Reuters-AFP): Kursene faller på børsene i Asia etter at ratingbyrået Standard & Poor's har nedjustert flere europeiske lands kredittverdighet. Asiatiske investorer frykter økende økonomiske problemer i Europa.

Nikkei-indeksen på børsen i Tokyo falt mandag med 1,43 prosent og stengte på 8.378,36. I Hongkong falt Hang Seng-indeksen med 1,0 prosent til 19.070,74, og også fra Shanghai, Singapore og Mumbai ble det meldt om nedgang.

- Nikkei-indeksen falt helt fra starten av, og fallet ble større enn ventet. Markedet preges av en vente-og-se-holdning, og denne tendensen vil ventelig fortsette, sa markedsanalytikeren Toshiyuki Kanayama i Tokyo.

Markedene frykter at den økonomiske uroen skal bremse utviklingen i verdensøkonomien og svekke investeringslysten verden over. Den japanske sentralbanksjefen Masaaki Shirakawa sier seg svært urolig over utviklingen.

Oljeprisene steg noe i Asia mandag, delvis som følge av den politiske uroen i Nigeria som er Afrikas største produsent av råolje. Prisen på nordsjøolje av Brent-kvalitet økte med 35 cent til 110,79 dollar fatet, mens amerikansk lettolje steg med 20 cent til 98,90. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere