RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kursfall på børsene i Europa

London (NTB-Reuters-DPA): Kursene faller på de viktigste børsene i Europa. Markedene frykter at EUs ledere ikke vil finne fram til effektive tiltak mot bankkrisen på sitt møte senere denne uken.

FTSEurofirst 300-indeksen på børsen i London falt med 1,6 prosent mandag, det største raset på én enkelt dag siden begynnelsen av måneden, og sluttet på 986,41. Handelen gikk tregt, fordi mange investorer valgte å sitte rolig og avvente utviklingen.

DAX-indeksen i Frankfurt i Tyskland var ned 2,09 prosent til 6.132,39, mens CAC 40 i Paris sank med 2,24 prosent til 3.021,64. Også fra Madrid, Milano og Aten ble det meldt om nedgang i hovedindeksene mandag.

- Investorene avventer selvsagt EU-toppmøtet senere i uken i håp om at det vil føre til en eller annen løsning på krisen i banksektoren. Men ut fra mangelen på framgang på tidligere toppmøter, er nok ikke håpet altfor stort, sier London-analytikeren Jordan Lambert.

Oljeprisen falt mandag, påvirket blant annet av streiken i norsk sektor i Nordsjøen. Et fat nordsjøolje av Brent-kvalitet ble omsatt for 90,35 dollar, ned 63 cent, mens amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet svekket seg med 1,11 dollar til 78,65 dollar fatet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere