RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kurshopp etter Texas Instruments-tall

Sist oppdatert:
Datagiganten Texas Instruments mer enn doblet sitt resultat for tredje kvartal, og hevet samtidig guiding. Kursen gikk i etterbørshandel i USA
Texas Instrument melder nå om bedre salg i alle sektorer, og hadde en omsetningsøkning på 13 prosent i tredje kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Det samme med en gevinst på aksjesalg ga mer dobling av bunnlinje i kvartalet.

Dette ga et løft i aksjekursen på 7 prosent i etterbørshandel i USA i går kveld.

I tillegg til det gode resultatet hevet selskapet også guidingen for fjerde kvartal. Aksjen endte opp 2,8 prosent i ordinær handel.

- Vi er oppmuntret av det gode momentumet i halvlederveksten og lønnsomheten i tredje kvartal og forventer at momentumet vil fortsette i fjerde kvartal, sa finansdirektør Kevin March i en kommentar under en telefonkonferanse.

TI fikk et resultat på 447 millioner dollar, eller 25 cent pr. aksje i tredje kvartal etter inntekter på 2,53 milliarder dollar. Ifølge Reuters Research var det i snitt ventet et resultat på 22 cent pr. aksje og en omsetning på 2,44 milliarder dollar i kvartalet.

TI forventer nå et resultat i fjerde kvartal på mellom 14 og 19 cent pr. aksje og en omsetning på mellom 2,49 og 2,7 milliarder. Analytikernes forventninger lå på 11 cent og en omsetning på 2,47 milliarder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere