RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kursoppgang gir Sinvest pluss

Sist oppdatert:
Investerings- og riggselskapet Sinvest kan for en gangs skyld vise til en positiv bunnlinje som følge av kursoppgangen for Ocean Rig-aksjen i første kvartal
Sinvest fikk et overskudd på 15,5 millioner kroner i første kvarta.

Det skyldes at selskapet har reversert tidligere nedskrivninger på selskapets aksjer i riggselskapet Ocean Rig. Som følge av en hyggelig kursutvikling for Ocean Rig i første kvartal har Sinvest reversert tidligere nedskrivninger på 16,8 millioner kroner i kvartalet.

Sinvest er Ocean Rigs største aksjonær med 15,9 prosent av aksjene. I vinter vedtok Sinvest å gå mer aktivt inn i riggmarkedet, og har gått fra å være et rent holdingselskap til å bli et riggselskap.

Sinvest har to oppjekkbare borerigger under bygging ved verft i Singapore. De har i tillegg opsjoner på ytterligere to lignende rigger.

Riggene er finansiert gjennom to emisjoner på tilsammen 356 millioner kroner gjennomført i vinter. I tillegg har selskapet etablert en trekkfasilitet på 20 millioner dollar, hvorav 18 millioner dollar er garantert av PPL-verftet som bygger den ene riggen.

Riggene skal leveres i april 2006, og koster henholdsvis 126 millioner og 109 millioner dollar for riggene som bygges ved Keppel Fels og PPL-verftene i Singapore.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere