RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kursvinner etter godkjenning

Sist oppdatert:
EU har godkjent Navamedics produkt og det setter markedet pris på.
Navamedic kan melde at EU-Kommisjonen har gitt en endelig godkjenning produktet Glucomed/Flexove til behandling av slitasjegikt.

EU-Kommisjonen følger dermed EUs komité for godkjennelse av legemidler, CHMP. I september anbefalte komiteen at produktet skulle godkjennes i alle de 25 EU/EØS-land som har vært omfattet av prosessen.

- Dette er en stor dag for Navamedic. Vi er glade for å se at vårt produkt har fått denne EU-godkjenningen, som er den siste viktige milepælen på EU-nivå. Vi ser frem til å introdusere Glucomed/Flexove i nye markeder, og tror vårt sikre og effektive produkt vil tiltrekke seg sterk interesse blant leger og i den sterkt voksende gruppen pasienter som lider av slitasjegikt, sier konsernsjef Øyvind Brekke i Navamedic ASA

Det neste for Navamedic er å få på plass markedsføringstillatelser i det enkelte land.

- Dette omfatter en godkjenning av pakningene, pakningsvedleggene etc på de lokale språk. I henhold til EU sine tidslinjer bør Navamedic motta markedsføringstillatelsene i løpet av første kvartal 2007, og selskapet forbereder produktlanseringer i flere nye markeder fra andre kvartal 2007. Selskapet og partnerne jobber også med å sikre refusjon for Glucomed/Flexove i de markeder dette er nødvendig før lansering, skriver Navamedic i en kommentar.

Aksjekursen stiger 14,54 prosent til 26 kroner. Følg Navamedic her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere