Gå til sidens hovedinnhold

Kurt Oddekalvs barn minnes faren med glede: - Sannheten om pappas død

Miljøaktivisten Kurt Oddekalv gikk gjennom isen og døde da han skulle redde elghunden Kompis fra å drukne, opplyser familien i et gripende minneskrift.

Oddekalv (63) døde etter at han gikk gjennom isen på Bahusvatnet, som ligger ved Kalandseidet sør i Bergen kommune, mandag ettermiddag.

Han var leder for Miljøvernforbundet, som han selv opprettet i 1993 etter å ha blitt ekskludert fra Norges Naturvernforbund.

E-post til Nettavisen

Kurt Oddekalvs barn minnes faren med glede. Barna sier følgende i en epost til Nettavisen med tittelen «Sannheten om hvorfor pappa døde».

- Vi har alt fått mange beskjeder fra ulike folk at de satt stor pris på å forstå hvorfor Kurt gikk ut på isen alene, falt gjennom og døde. Tro mot det han elsket døde pappa i forsøket på å redde hunden til vår yngste søster Mathilde, fra å drukne under isen. Hunden Kompis ble også med han videre som følge på reisen. Så vi i familien håper at norske medier forteller denne viktige siden av historien til folk - en handling som er helt i Kurts ånd, og en forståelig grunn - til hvorfor pappa gikk ut på isen og døde før sin tid. For å redde å en hund han var glad i.

Barnas egne ord

Barna har skrevet en hyllest av faren som Nettavisen publiserer her: Takk Pappa. Vi tar kampen nå

Artikkelen er undertegnet av Kurt Oddekalv fire barn, Mathilde, Gyda, Odin og Ruben.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken