RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images

Kurvene gjør comeback

Sist oppdatert:
Kvinner med kjøtt på kroppen liker også fine klær. Derfor bør moteindustrien snu.

(SIDE2): En mer kurvet og formfull moteuke gikk nylig av stabelen i New York.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Marked for større mote
Dens demonstrative mål var å vise at det absolutt er et marked for fasjonable klær i større størrelser, og at også det kan være vakkert. De selvutnevnte «fat-shionistaene» står ikke bare opp for seg selv i den amerikanske moteverdenen. Britiske Diane Dennis (33) som står bak nettsiden fatgirlslikeniceclothestoo er av den oppfatning at kurvene er på retrett, det skriver Daily Mail.

Faller utenfor
En gjennomsnittlig britisk kjolestørrelse er størrelse 42, noe som indikerer at det finnes en rekke unge, motebevisste kvinner der ute, men som faller utenfor designernes minimale plagg.

Nylig gikk redaktør i britiske Vogue Alexandra Shulman ut mot designernes umenneskelig små klesstørrelser som ikke passer engang de mest etablerte modellene.

LES MER: VOGUE-redaktør erklærer slankekrig

Kan det snu trenden?
Initiativ som den alternative moteuken i New York og forbilder som Beth Ditto kan imidlertid være med på å snu den stadig magrere trenden moteindustrien – blant annet – fremtvinger blant unge kvinner. Ditto kommer nå med en egen åttitallsinspirert kleskolleksjon for kvinner med mer kjøtt på kroppen.

Sexy kurver som forbilde
Andre rundere forbilder som også er fasjonable er Top Model-vinner Whitney Thompson og den 21 år gamle sangerinnen Adele. Sistnevnte ble tidligere i år fotografert for amerikanske Vogue.

Av ikke fullt så store størrelser, men sunne og vakre forbilder kan Salma Hayek, Catherine Zeta-Jones, Beyonce Knowles, Jennifer Lopez og Scarlett Johansson nevnes. Alle vakre med stor suksess innenfor sitt felt. Kurvene deres har i hvert fall ikke hindret dem i å komme dit de ville – snarere tvert imot.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere