*Nettavisen* Nyheter.

Kuskene vurderer V75

Her kan du lese hvordan Per Oleg Midtfjeld og andre kusker og trenere vurderer sjansene i lørdagens V75-omgang på Forus.

V75-1
- 9 Torlandia har jeg aldri kjørt for fullt og hun hadde krefter igjen sist. Nå kan det bli et løp bakfra, det avhenger av hvem som kommer til tet, men hun går gode løp også i rygg og kan nok ei tid ned på 1.29-tallet. Jeg kjørte et jobb med henne på banen i går, og da var hun veldig fin og gåpåvillig. Jeg kan ikke annet enn å være optimist, så lenge hun oppfører seg som nå, forteller Kjetil Djøseland.

Her kan du registrere deg og spille. Du kan bruke Visa-kortet til å spille med på Nettavisens travmagasin.

V75-4
- 8 S.S. Gift of Peace hadde vært lenge borte da jeg fikk henne for ca. et år siden. Vi kjørte prøveløpet, men skjønte fort at noe fortsatt ikke stemte. Det ble konstatert griffelbensbrudd og det er årsaken til at hun har vært bort fra banen det siste halvåret. Dette er ei hoppe vi har veldig høye ambisjoner med og vi har bevisst gitt henne god tid og vært forsiktige. Vi har vært fornøyde med henne i de to løpene hun har gått, sist avsluttet hun veldig fint og tapte kun for to veldig gode hester. Denne gang river vi dessuten av skoene, og det er av stor betydning for S.S. Gift of Peace. Motstanden er enklere nå og hun møter bare hopper. Selv om sporet ble litt dumt, er hun travsikker og takler det fint. Hun skal ha en god vinnersjanse uansett i et løp som er som satt opp for henne, forteller Kåre Refsland.

- 13 Queen Of Trot møter tøffere motstand nå, men hun er ikke så verst i et glatt løp. På voltestart tåler hun ikke så mye strul og omstarter, da hun har lett for å bli stri. Formen er på vei opp og vi er glade for en fin premie, opplyser Kjetil Djøseland.

V75-6
- Normalt hadde sporet vært perfekt for 1 Lill Adolf, men det er mange starthurtige på utsiden. Vi kommer naturlig nok til å gjøre et forsøk på å forsvare sporet, men jeg tror det kan bli tøft. Skulle vi klare det stiger sjansene, men vi får se da startbilen slipper. Jeg tror det kan bli vanskelig. Vi bør uansett få en fin reise, så skulle det klaffe er han langt fra ueffen. Distansen er nok en fordel for min hest, kontra noen av konkurrentene. Han spurtet fort sist, så med tempo i løpet har jeg ikke tapt på forhånd, sier Per Oleg Midtfjeld.

- 2 French Design har aldri tapt fra tet! Han er rask fra start, og jeg har faktisk et lønnlig håp om at føringen er innen rekkevidde. French Design har vært skadefri og pigg i hele vinter. Han har fått mengdevis med viktig trening. Nå har han fått to løp i kroppen. I årsdebuten i Drammen spurtet han til femte i løpet Thai Tanic vant. Sist hadde han kanskje største fart av samtlige over mål i Klosterskogens eliteløp. Jeg har stor respekt for mange av lørdagens motstandere, men jeg må si at jeg var fornøyd da sportrekningen ga oss en ypperlig utgangsposisjon. Jeg regner med at Hans Petter klemmer til fra start i håp om føringen. Og skulle vi først komme oss foran, da er det lov å drømme...., sier Thorbjørn Nøtland, talsmann for andelslaget Golden Design.

- Jeg er sikker på at 8 Against The Sun kommer til å bite godt i fra seg denne sesongen, men han har slitt litt med helsa denne vinteren. Det har vært litt problemer med bentøyet som vi ikke er helt i mål med enda. Han er ikke den enkleste å ha med å gjøre når verken veterinær eller hovslager kommer, og ting tar veldig med tid, siden han må bedøves for den minste ting og vi ikke får bøyd ham opp skikkelig. Han blir skikkelig sint bare vi nærmer oss beina hans. Ting må gå på hans premisser hele tida, og jeg kan ikke si annet enn at han er en noe egenrådig herremann. Gjennom vinteren har han blitt behandlet flere steder og det er spesielt en kode som har kranglet. Etter løpet 10. april fant vi et nytt punkt som vi har behandlet. Det blir spennende å se på lørdag hvordan han fungerer, kanskje har vi nærmet oss kjernen av problemet enda noen hakk. Det er en fordel for oss at de kjører en del i front fra starten av. Da kan vi komme ned i et utvendig par og se an tempoet. Vi møter mange gode og jeg forlanger ikke å vinne. Helst skulle han hatt et løp til i kroppen, før ha kom ut i V75, men det rakk vi ikke. Så lenge han fungerer fint og ender på trippelen, er vi veldig fornøyde. Han skal absolutt på bongen, men dette løpet har mange vinnerkandidater og bør dekkes opp, synes Kåre Refsland.

V75-7
- 12 Mjølner Faks har veldig fin form og tåler en runde i tredjespor, det vipper ham ikke av pinnen. Han har rett innstilling til å vinne, men denne gang er jeg fornøyd med en trippelplass. Årsaken til at han feilet sist, var at han hadde litt slakk sjekk og slo i sammen for meg, normalt er han ikke så usikker. Hvis man garderer opp 11 Sjefsbrunen, bør han med på bongen, synes Kjetil Djøseland.

Kilde: rikstoto.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.