RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kutt i europeisk vekstforventning

Sist oppdatert:
Både det internasjonale pengefondet og den europeiske sentralbanken har kuttet i forventningene til økonomisk vekst i eurosonen. Les hvorfor
Det er tunge tider i økonomien i eurosonen, de 12 landene som deler euroen som valuta. Særlig Tyskland, den største av de 12 nasjonene, sliter med å få veksten på skinner som følge av en svak dollar og dermed problemer for den viktige eksportnæringen.

Ifølge Financial Times skal det internasjonale pengefondet (IMF) ha kuttet sitt anslag for veksten (BNP) i eurosonen til 1,6 prosent i år, ned fra 2,2 prosent. IMF skal ifølge avisen også ha kuttet anslaget for veksten i den tyske økonomien fra 1,8 prosent til 0,8 prosent.

Kuttene, som er beskrevet i et internt dokument som avisen har fått tilgang til, kommer etter at arbeidsledighetstallene for Tyskland i februar i går ble offentliggjort. De var de høyeste siden krigen ettersom 5,22 millioner tyskere står uten jobb.

Det er høye olje- og energipriser sammen med en svak dollar som gjør bildet stygt for Europa, og især Tyskland.

Bloomberg News siterer den anerkjente finans-nyhetskilden Market News International som rapporterer at den europeiske sentralbanken også har senket sitt vekstmål for eurosonens økonomi.

Fra å ha spådd en oppgang i brutto nasjonalprodukt (BNP) på 1,9 prosent for 2005, har sentralbanken kuttet anslaget til 1,6 prosent. I 2004 steg BNP i eurosonen med 2 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere