RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kutt i lønningene i Dinamo

Sist oppdatert:
Dinamo kutter lønningene med fire prosent, mot at de ansatte får to uker mer ferie. - Hovedgrunnen er ikke at vi skal spare penger, men økt etterspørsel etter lenger ferie, sier Dinamo-sjef Jan Økern.

I bytte mot mer ferie skal de 175 ansatte i Dinamo tilbys å gå ned i lønn. Hvis alle takker ja, vil det gi 3,5 millioner kroner i lavere lønnskostnader, melder Dagens Næringsliv.

Lønnskuttet på fire prosent skal kunne tas ut i to uker ekstra sommerferie, et tiltak Dinamo-sjef Jan Økern nekter å kalle for et sparetiltak.

– Hovedgrunnen er ikke at vi skal spare penger, men økt etterspørsel etter lenger ferie, sier Økern til DN.

Han begrunner ferietilbudet med at dødperioden om sommeren er blitt stadig lenger de siste årene.

- Hele juli er død og som regel også de to første ukene i august. Det første kundene gjør etter ferien er ikke å ringe reklamebyrået sitt, sier Økern videre.

Han understreker at ordningen er frivillig.

– To ukers ferie representerer fem prosent av lønnen, men så har vi satt lønnskuttet til fire prosent for at folk skal tjene litt på ordningen, sier Økern til Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere