*Nettavisen* Nyheter.

Kutter i Aften

Foto: Stein Hallingstad (Scanpix)

Aftenposten kutter to av fem Aften-utgivelser.

24.02.09 15:13

Og morgenutgaven får ny internasjonal seksjon.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Kutter kostnadene
Aftenpostens aftenutgave vil komme ut tre ganger i uken fra tirsdag 5. mai. Samtidig lanseres en ny internasjonal seksjon i morgenutgaven. Vedtakene om dette ble gjort i Aftenpostens styre tidligere i dag, skriver Aftenposten i en pressemelding.

Tiltakene vil samlet redusere mediehusets kostnader, men Haugsgjerd mener den totale produktpakken blir bedre og vil stå sterkere i konkurransen.

- Vi har gjort meget grundige utredninger rundt Aften og hvordan vi best skal ivareta vår sterke posisjon i Oslo-markedet. Når vi nå velger å utgi avisen tre dager i uken – tirsdag, onsdag og torsdag – tar vi vekk de to dagene hvor undersøkelsene viser at folk har dårligst tid og vi derfor har færre lesere. Mandag er den dagen som har lavest Aften-lesning, og på fredag velger nok mange av abonnentene å bruke tid på A-magasinet i stedet, sier Hilde Haugsgjerd.

Skal være nyhetsledende i Oslo
Hun sier Aftenpostens ambisjon er at Aften, som nå er Norges 3. største avis, fortsatt skal være nyhetsledende i Oslo.

- Vi skal ha de nyhetene som betyr noe for folk i byen, og vi skal sette dagsorden for den lokale debatten. Samtidig fortsetter vi satsingen på ”Bydelen”, våre åtte superlokale utgaver som fulldistribueres med Aften hver onsdag. Den store ”Hva skjer”-oversikten i fredagens Oslopuls-seksjon flytter vi til torsdagsavisen, og gir på den måten folk litt bedre tid til å planlegge helgeaktivitetene, sier Hilde Haugsgjerd.

Samtidig som antall Aften-utgivelser reduseres, gjør Aftenposten morgenutgaven til en enda mer internasjonal avis.

- Det er mange grunner til at det vil være riktig å gjøre morgenutgaven til en mer internasjonal avis. Norge påvirkes sterkere og oftere av hendelser i andre land; finanskrisen og krigen i Gaza er to gode og ferske eksempler på det. Flere og flere studerer eller jobber i perioder i utlandet, og nordmenn reiser mye mer enn før, sier Hilde Haugsgjerd.

Den nye seksjonen skal ta opp i seg det Aftenposten-leserne kjenner fra dagens utenriksdekning, men breddes tematisk med nyheter, analyser og reportasjer fra internasjonalt samfunnsliv, kultur- og næringsliv.

Ifølge Journalisten informeres de ansatte i Aften om konsekvensene av kuttene på et allmøte nå.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag