RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kutter i emisjonsfullmaktene

Norwegian Property tilpasser muligheten til å gjennomføre emisjoner til den nye størrelsen på aksjekapitalen.

Aksjonærene i eiendomsselskapet Norwegian Property har gitt styret nye fullmakter til å gjennomføre to emisjoner.

Under den ekstraordinære generalforsamlingen ble alle vedtak fattet i henhold til innkallingen. Blant vedtakene var fullmaktene til å forhøye aksjekapitalen med inntil ti prosent av eksisterende aksjekapital.

Sommeren 2009 ble aksjekapital nedskrevet betraktelig og det medførte at to eksisterende emisjonsfullmakter som var basert på aksjekapitalen før nedskrivninger ble svært høye.

- Styret ønsker nå å nedjustere fullmaktene slik at disse blir i tråd med selskapets tidligere praksis. Basert på dette foreslår styret å etablere to nye emisjonsfullmakter på henholdsvis ca 10 prosent av aksjekapitalen til erstatning for de to eksisterende fullmakter, skrev styret i Norwegian Property i forbindelse med innkallingen til den ekstraordinære generalforsamlingen.

Den ene emisjonsfullmakten gjelder i forbindelse med å hente inn ny kapital i form av rettede plasseringer. Dermed er det behov for å kunne fravike aksjonærenes fortrinnsrett til nye aksjer.

Fravikelse av fortrinnsretten til eksisterende aksjonærer vil også kunne skje ved der en aksjeemisjon er rettet mot oppgjør ved eiendomstransaksjoner. Derav den andre emisjonsfullmakten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere