RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kutter i oljeprognosen

Sist oppdatert:
Det amerikanske energidepartementet har i likhet med det internasjonale energibyrået IEA kuttet i etterspørselsprognosen for inneværende år i sin seneste rapport
Det er igjen virkningene av orkanene Katrina og Rita som er i fokus når det amerikanske energidepartementets statistikkavdeling EIA har utformet sin nye månedsrapport.

Dette har ført til en ny nedjustering av etterspørselsestimatene for inneværende år. EIA legger seg nå på linje med IEA og ser en vekst i etterspørselen i år på 1,2 millioner fat pr. dag, som øker til 1,7 millioner fat pr. dag enste år. I sin forrige rapport lå EIAs estimater på 1,7 millioner fat pr. dag hvert av årene.

De har derimot ikke gjort noen større justeringer i anslaget for oljeprisen. De forventer av den gjennomsnittlige prisen på referanseoljen WTI som handles i New York vil ligge over 63 dollar fatet ut 2006.

Når det gjelder produksjonen så er den nedjustert på grunn av produksjonsproblemene i Mexico-gulfen etter orkanenes herjinger. EIA ser nå en økning i non-OPECs produksjon på grunn 0,1 millioner fat pr. dag ut året, ned fra forrige månedsprognose på 0,7 millioner fat. For neste år ser EIA en vekst i non-OPECs produksjon på 0,9 millioner fat pr. dag.

De registrer også et trekk i verdens oljelagre etter Rita og Katrina, og lagrene beveger seg nå mot midten av femårssnittet for lagrene, etter å ha ligget i den øvre enden etter den kraftige lagerbyggingen i første halvår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere