RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kutter i Statoil-anbefaling

Sist oppdatert:
Fondsfinans anbefaler kundene å være litt mer forsiktige i å kjøpe Statoil fremover. Les hvorfor
Meglerhuset Fondsfinans anbefaler kundene å være litt mer forsiktige med å kjøpe aksjer i Statoil, og nedgraderer aksjen fra kjøp til akkumuler.

I en oppdatering skriver meglerhuset at Statoil hadde en fantastisk utvikling i februar, da aksjen slo markedet med 9 prosent og dette på trass av at 118 millioner aksjer til en verdi av 12,5 millioner aksjer ble plassert i markedet.

- Hoveddriveren bak den sterke utviklingen må være oljeprisen. Mens spotprisen på Brent steg fra 44 til 50 dollar fatet så steg forward-prisene for 2007 enda mer, fra 39 dollar til 43 dollar fatet. Dette er all time high, skriver Fondsfinans.

Men selv om oljeprisen knuste forventningene til meglerhuset så antar de at man ikke skal vente seg en videre kraftig oppgang for oljeprisen. Samtidig oppjusterer de gjennomsnittsprisen for råolje i 2005 med tre prosent til 40,2 dollar fatet.

Oppsummering:

Meglerhus: Fondsfinans
Anbefaling: Akkumuler (fra Kjøp)
Kursmål: 120 kr (uendret)
Dato: 02.03.05

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere