RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kutter mobilprisen med 70 prosent

Netcom lover betydelige priskutt for de som bruker mobiltelefon i utlandet.

EU har tidligere pålagt europeiske operatører å kutte prisene på bruk av mobiltelefonen i utlandet, men påleggene har kun vært rettet mot tale- og sms-bruk. Å åpne en WAP-side utlandet har ikke blitt noe billigere av disse reguleringene, men EU har varslet at de også vil regulere datatrafikk hvis ikke operatørene tar tak.

Nå er det i ferd med å skje.

Kutter drastisk i prisen
Mobilgiganten Vodafone har kuttet dataprisene ved utenlandsbruk med hele 40 prosent. Spanske Telefonica har også annonsert at de vil gjøre betydelige kutt i disse prisene. Nå har NetCom slengt seg på trenden og reduserer prisene med inntil 70 prosent.

- Vi har lenge ønsket oss kraftig reduserte og oversiktlige datapriser i utlandet, og er veldig glad for at flere europeiske operatører nå kommer oss i møte, sier roamingsjef Kjell Kongelf i NetCom.

Pågår forhandlinger
NetComs tjeneste EuroConnect fører til lik og lavere datapris i TeliaSonera-nettverkene i Norden og Baltimkun, samt flere andre europeiske operatører. Forhandlingene med operatørene er imidlertid ikke ferdige, så de nye prisene vil ikke introduseres før 1. april.

- Jo flere operatører som møter oss med lavere grossistpriser, jo bredere kan vi utvide tilbudet. Men vi lover en prisreduksjon på inntil 70 % over store deler av Europa, sier Kongself.

Varsler tiltak
EU-kommissær Viviane Reding har varslet reguleringstiltak mot mobilbransjen dersom prisene ikke reduseres betraktelig. Hun vil at prisene skal reduseres med nærmere 70 prosent før juli i år.

Dette er bakgrunnen for at de store europeiske operatørene nå har tatt grep. Reding har imidlertid uttalt at de ikke synes dette er mer enn et skritt i riktig retning, skriver Inside Telecom.

Det er også klart at polske Play, belgiske Base, nederlandske KPN Mobile Group, tyske e-Plus og den multinasjonale operatøren Tre vil kutte sine priser.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere