RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kutter prisen på Playstation 3

Sist oppdatert:
Sony kutter 100 dollar av prisen på Playstation 3 i USA.

(Spillmagasinet): Sony i USA kutter prisen på Playstation 3 med 100 dollar, og lanserer samtidig en ny versjon av konsollen med en harddisk på 80 gigabyte, skriver nettsiden Gamespot.com.

Dette til tross for sonysjefen Ryoji Chubachi uttalelser til nyhetsbyrået Reuters om at Sony ikke hadde planer om å kutte prisen på Playstation 3.

Den nye prisen på Playstation 3 i USA er 499 dollar, eller snaue 3000 norske kroner etter dagens kurs.

Prisreduksjonen gjelder foreløpig kun i USA og Kanada, og det er usikkert hva reduksjonen har å si for den norske prisen på konsollen.

- Denne nyheten påvirker ingen andre PS3-territorier, sier Dave Karraker i Sony Computer Entertainment America.

Til nettsiden Gamesindustry.biz uttaler likevel det europeiske sonykontoret at de kommer med annonseringer angående prisen i Europa på pressekonferansen i forbindelse med spillmessen E3 onsdag kveld norsk tid.

Her til lands kan butikkene selv bestemme utsalgsprisen på et produkt, men en rimeligere pris fra Sony til butikk bør naturligvis komme forbrukeren til gode.

Sony lanserer i USA også en ny versjon av PS3, med en harddisk på 80 gigabyte. Denne utgaven av spillmaskinen har hittil kun vært tilgjengelig i Sør-Korea. Prisen på 80 GB-konsollen blir 599 dollar, og kommer pakket med bilspillet «Mororstorm» i en begrenset periode.

Sony har slitt med salget av PS3 i USA, og prisreduksjonen er nok et skritt i riktig retning overfor forbrukerne. Ifølge analyseselskapet NPD Group ble kun 82.000 PS3-maskiner solgt i USA i mai. Til sammenlikning ble det solgt 155.000 Xbox 360-er og 338.000 Nintendo Wii-konsoller.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere