*Nettavisen* Nyheter.

Kutter prisen på PS3

Utsalgsteder i Storbritannia setter ned prisen på PS3 med permanent virkning.

13.04.07 11:06

(Spillmagasinet): Mens bokhandlerkjeden WH Smith kjørte et påsketilbud på PS3 har nettbutikken Play.com satt ned prisen på spillkonsollen med permanent virkning, skriver nettsiden Reg Hardware.

Play.com tar nå rett under 400 pund, rundt 5000 kroner, for konsollen. Her i Norge koster konsollen fremdeles 1000 kroner mer, men etter det Spillmagasinet kjenner til har norske utsalgssteder marginer nok til å kutte i prisen overfor kundene.

Enkelte kilder Reg Hardware har pratet med hevder også at Sony planlegger å kutte prisen på Playstation 3 med 100 pund, rundt 1200 kroner. Da havner konsollen på samme prisnivå som den kommende Xbox 360 Elite.

Slike prisspekulasjoner dukker alltid opp i etterkant av en konsollansering, men har sjeldent rot i virkeligheten. PS3 oppleves imidlertid som hakket for dyr av mange forbrukere, til tross for braksalg i Norge, og det er i det minste sannsynlig at Sony tenker tanken om en billigere konsoll.

Blant annet kan selskapet kutte kostnader ved å stoppe produksjonen av PS3-utgaven med 20 gigabytes harddisk. Denne rimeligere modellen er ikke tilgjengelig i Europa.

Til sammenlikning ble den første Xboxen lansert i Norge til rundt 5000 kroner, men Microsoft kuttet snart prisen og ga til og med spillere som hadde kjøpt den dyre konsollen gratis spill i kompensasjon.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.