RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kutter Smedvig

Sist oppdatert:
Gjensidige NOR Equities dropper sin kjøpsanbefaling på Smedvig etter skuffende kvartalstall. Estimatene for 2003 nedjusteres
Smedvigs fjerdekvartalspresentasjon ga liten grunn til optimisme, fremgår det av en oppdatering fra Gjensidige NOR Equities i dag. Anbefalingen kuttes fra kjøp til nøytral.

Det påpekes at West Navion blir liggende i opplag fram til neste kontrakt med oppstart i mars/ april. Utsiktene i dypvannsmarkedet for 2003 ble guidet ned. En attraktiv India-kontrakt synes nå mindre sannsynlig. Smedvig mener Navion er overkvalifisert og flere boreskip blir ledige mot slutten av året. Nordsjømarkedet er svakt, og West Alpha må muligens kjempe om kontrakter i Vest-Afrika for å oppnå brukbare betingelser.

Gjensidige NOR Equities mener første kvartal blir noe svakere enn fjerde kvartal.

Anslått fortjeneste pr. aksje for hele 2003 kuttes med 10 prosent til 2,3 kroner.

Meglerhuset mener det tar mer tid før nye viktige triggere. Aksjen handles fortsatt til stor rabatt (25 prosent) av redusert bokført egenkapital, og minus 30 prosent i forhold til verdijustert egenkapital. Det er begrenset nedside, og kursmålet settes til 35 kroner.

Oppsummering:
Anbefaling: Nøytral
Kursmål: 35 kroner
Meglerhus: Gjensidige NOR Equities
Dato: 19. februar 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere