RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kutter Tandberg til salg

Sist oppdatert:
ABG Sundal Collier kutter Tandberg-aksjen fra hold til kortsiktig salg, etter selskapets kvartalsrapport
ABG Sundal Collier skriver i en oppdatering etter Tandberg-tallene i går ettermiddag at antallet enheter solgt i fjerde kvartal var skuffende, selv om omsetning og driftsresultat var som ventet. Resultat før skatt skuffet på grunn av valutatap.

Alt i alt mener meglerhuset rapporten er med på å indikere at et massemarked for videokonferanser fortsatt er et stykke unna. Meglerhuset anslår at totalmarkedet i fjerde kvartal falt med rundt 10 prosent, både i enheter og omsetning.

Det vises til at Tandberg venter at den forsiktige investeringstakten hos kundene vil fortsette til verdensøkonomien tar seg opp. Derfor tror ABG Sundal Collier det vil komme flere nedjusteringer av resultatutsiktene til Tandberg.

På kort sikt ventes et svakt underliggende marked og nejusteringer av estimatene å skape nedside for aksjen, som derfor får en kortsiktig salgsanbefaling.

Oppsummering
Anbefaling: Trading sell
Kursmål: 35 kroner
Meglerhus: ABG Sundal Collier
Dato: 29. januar 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere