RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kutter Telecomputing før tall

Sist oppdatert:
Meglerhuset First Securities venter nytt svakt kvartal i den norske delen av Svein Stavelins TeleComputing. Her får du resten av analysen
First Securities peker på at Telecomputing har meldt om få nye ordre for den norske delen i første kvartal, mens den svenske delen har vist en grei ordreinngang.

Selv om man ikke kan lese antallet nye ordre dirkte ut fra børsmeldingene, venter First at ordreinngangen i den norske delen fortsette å være svak i første kvartal.

- Vi venter at første kvartalsrpresentasjonen blir nok en bekreftelse på at Telecomputing har utfordringer på ordresiden, skriver First i analysen.

First venter at første kvartal ender på linje med fjerde kvartal, eller en topplinje på 67 millioner kroner i første kvartal.

Samtidig venter First et driftsresultat i første kvartal på 3,3 millioner kroner, noe som er litt under analytikersnittet.

I Firsts nye estimater holdes estimatene for topplinjen på samme nivå som tidligere, mens kostnadene til selskapet økes noe. Effekten av dette betyr at estimatene for resultat pr. aksje (EPS) kuttes fra 0,72 kroner til 0,62 kroner for 2004, og 2005-estimatene kuttes fra 0,88 kroner til 0,76 kroner.

First mener at Telecomputing er blant de dyrere norske IT-selskapene, og opererer med en "markedsvekt-anbefaling" på aksjen. Kursmål kuttes fra 15 til 13 kroner.

Oppsummering:

Anbefaling: Marketsvekt
Kursmål: 13 kroner
Meglerhus: First Securities
Dato: 4. mai 2004

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere