RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvalitetsproblemer ga minus for ScanWafer

Sist oppdatert:
ScanWafer, som produserer såkalte wafere til solcellepaneler, slet med kvaliteten sist høst, og gikk solid i minus i fjerde kvartal
I fjerde kvartal fikk ScanWafer et resultat før skatt på minus 22,8 millioner kroner av en omsetning på 104,5 millioner.

Dermed svekkes årets samlede resultat betydelig. For hele år 2002 ble det et overskudd på 20,7 millioner kroner. Omsetningen økte fra 159 til 425 millioner kroner.

- Kvalitetsproblemene som ble rapporter i tredje kvartal bidrar til å svekke resultatene i fjerde kvartal betydelig, heter det i kvartalsrapporten.

16 millioner er utgiftsført i forbindelse med reklamasjoner i kvartalet.

- Selskapet har satt i gang flere tiltak for å hindre lignende kvalitetsforstyrrelser, heter det.

ScanWafer omsettes i det unoterte markedet. Siste kurs er 28 kroner, noe som verdsetter selskapet til rundt 600 millioner kroner. Selskapet gjorde i fjerde kvartal en emisjon på 75 millioner kroner til kurs 30 kroner, og opplyser at det ikke foreligge planer om ytterligere finansiering i nær fremtid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere