Gå til sidens hovedinnhold

Kvelningsdrap i Arendal til Høyesterett

Arendal (NTB): Høyesterett tillater anke over straffutmålingen for to menn som i fjor ble dømt til 17 års fengsel for å ha drept en 42 år gammel mann i Arendal.

42 år gamle Steinar Gjeruldsen fra Froland ble drept 9. august 2012. Tingretten dømte i mai i fjor en 41-åring og en 48-åring til henholdsvis 12 og 15 års fengsel. Saken gikk videre til Agder lagmannsrett. Der fikk de to mennene i oktober i fjor skjerpet straffen til 17 års fengsel.

Forsvarerne mente dommen var feil og at straffen var for streng. Høyesteretts ankeutvalg har nå besluttet at anke tillates fremmet over straffutmålingen. Anke over saksbehandlingen tillates ikke fremmet.

En krangel om penger skal ha vært bakgrunnen for episoden som endte med at Gjeruldsen ble drept.

I dommen ble mishandlingen og drapet beskrevet som torturlignende, at «tidsforløpet gjør forøvelsesmåten spesielt alvorlig», og at «det må ha vært en svært grufull opplevelse for Gjeruldsen, og må ha fremkalt vedvarende dødsangst».

Gjeruldsen ble slått med brekkjern, og deretter forsøkt hengt med en skjøteledning. Da han ikke døde, ble han på nytt løftet opp og hengt med en lastestropp rundt halsen. Han var nedsprøytet med pulver fra et brannslukningsapparat og var død av kvelning da han ble funnet. (©NTB)

Reklame

Her finner du oversikten over sommersalgene på nett