RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kverneland kutter i Norge

Sist oppdatert:
Kverneland legger ned deler av virksomheten i Norge, og regner med å spare 24 millioner kroner på det
Kverneland-styret besluttet i dag at montasjen av hovedproduktene ved Kverneland fabrikk på Nærbø flyttes til konsernets anlegg i Gottmadingen i Tyskland, ifølge en børsmelding.

Framstillingen av komponentene til de produktene som i dag blir produsert på Nærbø, vil bli flyttet til underleverandører i lavkostland. Sluttmontasjen ved fabrikken i Tyskland vil skje uten at bemanningen økes.

Målet er å rasjonalisere produksjonsstrukturen, og det ventes at driftsresultatet blir bedret med rundt 24 millioner kroner fra og med 2005.

- Det er et realistisk mål å unngå oppsigelser når produksjonen avvikles ved Nærbø gjennom at en stor del av de ansatte blir tilbudt arbeid ved konsernets fabrikk på Klepp, heter det i meldingen.

- Denne fabrikken vil gjennomgå et omfattende investeringsprogram for å øke den framtidige konkurranseevnen for fabrikken som drives med god lønnsomhet og er verdens største plogprodusent, heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere