RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kverneland selger mer

Sist oppdatert:
Kverneland selger industrieiendom, og får en regnskapsmessig gevinst på 106 millioner kroner
Kverneland ASA har inngått avtale om salg av sin industri-eiendom på Øksnavad i Klepp kommune for 142,5 millioner kroner. Den regnskapsmessige gevinsten er 106 millioner kroner. Overtakelse og oppgjør er planlagt til 31. desember 2003.

Eiendommen som huser selskapets hovedkontor og plogfabrikk er på ca. 135 dekar tomt og 45.000 kvadratmeter bygningsmasse. Kjøper av eiendommen er et nystiftet selskap med lokale kapitalinteresser.

Salget av eiendommen følger av at det er besluttet at besittelse og drift av eiendom anses ikke å være en kjerneaktivitet for Kverneland Group. Transaksjonen frigjør kapital tilsvarende den avtalte salgssum.

Det er inngått operasjonell leieavtale for eiendommen for en periode på 13 år med opsjon på forlengelse på 3 ganger 5 år. Årlig leie tilsvarer 13,2 millioner kroner.

- I tråd med hva som tidligere er kommunisert vurderer Kverneland Group også flere tilsvarende transaksjoner, heter det i en melding fra Kverneland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere