RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvernelands forbedring stoppet opp(Ny)

Sist oppdatert:
Kverneland klart ikke tross omstruktureringstiltak og kostnadsprogrammer å forbedre andre kvartal i forhold til samme periode i fjor
Omsetningen falt fra 157,5 millioner euro til 151,1 millioner euro i årets andre kvartal. Driftsresultat før omstruktureringskostnader på 2 millioner euro, endte på 12,9 millioner euro, mot 15,2 millioner i samme periode i fjor.

Resultat før skatt falt fra 12,8 millioner euro i andre kvartal i fjor til 8,5 milliarder inkludert omstruktureringskostnader i år.

For første halvår samlet så har omsetningen økt med en million euro, mens driftsresultatet har falt fra 22,7 i de seks første månedene av 2002 til 18,6 så langt i år.

Tallene gjenspeiler ifølge Kverneland en negativ utvikling i markedet for landbruksmaskiner, blant annet er salget av traktorer 3 prosent lavere i første halvår enn i fjor.

- Salg og ordrebok innen landbruksområdet var ved utgangen av andre kvartal 7,3 prosent under nivået på samme tid i 2002, opplyser selskapet i kvartalsrapporten.

Vinområdet er også vanskelig for Kverneland, som nå varsler 2003 generelt sett vil bli svakere enn 2002.

- Kverneland Group er sterkt kommitert til å fortsette arbeidet for å forbedre lønnsomheten i konsernet, både for 2003 og på lengre sikt. (..) Til tross for den negative utviklingen i andre kvartal, vil disse initiativene resultere i langsiktige verdier for aksjonærene, skriver styret i en kommentar til tallene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere