Kvinne (18) pågrepet for Widerøe-trussel

Passasjerene måtte ut i kveldsmørket da Flesland ble evakuert etter en bombetrussel. Nå er en 18 år gammel kvinne pågrepet.

Passasjerene måtte ut i kveldsmørket da Flesland ble evakuert etter en bombetrussel. Nå er en 18 år gammel kvinne pågrepet. Foto: Marit Hommedal/NTB scanpix

En 18 år gammel kvinne er pågrepet etter tirsdagens bombetrussel mot et Widerøe-fly i Bergen. Hun er kjent av politiet for lignende saker tidligere.

– Hun er siktet for bombetrusselen og har erkjent de faktiske forholdene. Det er også gjort funn på mobiltelefonen hennes som støtter dette, sier politistasjonssjef Morten Ørn i Bergen Sør til NTB.

Kvinnen er fra Sogn og Fjordane, og det er politiet der som skal etterforske trusselen, sammen med lignende tidligere forhold. Sogn og Fjordane politidistrikt opplyser at kvinnen blir fremstilt for varetektsfengsling torsdag.

– Det var i forbindelse med tidligere meldinger til Widerøe at vi kom på sporet av henne. Forholdene går tilbake til begynnelsen av februar, forteller Ørn.

Ørn sier politiet foreløpig ikke har noen formening om motivet bak tirsdagens trussel. På spørsmål om psykiatri er en faktor i saken, sier han at det i hvert fall er snakk om et grensetilfelle.

Trusselen fikk store konsekvenser for trafikken på Bergen lufthavn Flesland tirsdag kveld. Flyplassen ble evakuert og var stengt i en drøy time. Widerøe mottok meldingen via selskapets chatfunksjon på nettet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.